onsdag 5 augusti 2009

3 is the magic number

Jon:
Att träna bakis brukar inte vara något som rekommenderas. Baksmällor av bibliska proportioner är det naturligtvis inte något att göra åt och några personliga rekord sätter man nog inte men jag kan ändå tycka att det finns poänger med att träna dagen efter. Om inte för kroppens skull så för psykets. Att ta i även när det känns svårt och att inte ge efter för ursäktens makt.
Gårdagens bakfylla var definitivt av det snällare slaget. Trots det är en löprunda i sommarvärmen inte det man är mest sugen på när man sköljer ned en iprenen med apelsinjuice. Löprunda blev det dock. 4 km. Trögt i början men efter en stund släppte det för oss båda. Väl hemma igen var kroppen som ny, blicken stadig och tanken klar.
Anna åkte och jobbade så jag fick göra dagens andra pass på egen hand. Som vi har skrivit tidigare så försöker vi lägga in mer och mer swingar i kettlebellträningen. Tanken är att få upp volymen genom att köra swingar oftare - gärna varje dag. Det behöver inte bli så omfattande pass varje gång. Bara det blir många av dom. Den här gången körde jag 5*20 swings med 24an och 30 sek vila mellan seten. Jag försöker göra lite högre kraftfullare swingar. Inte riktigt ända upp ovanför huvudet som i crossfit-skolan men nästan.
Dagens sista pass blev styrkelyft på Pro-gym.
Marklyft:
Anna: 4 set med 4*60 och ett avslutande set med 6*60
Jon: 4 set med 4*90 och ett avslutande set med 6*90

Bänkpress:
Anna: 4 set med 4*30 och ett avslutande med 5*30
Jon: 3 set med 4*60 och två set med 4*65

Frivändning:
Anna: 5 set med 6*30
Jon: 5 set med 6*47,5

Inga övningar gjordes till failure. Här ska byggas styrka. Tyvärr blir det det sista passet på Pro gym för en stund då vi kommer vara på annat håll under några dagar. Vi får lyfta sten istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar