söndag 16 augusti 2009

Fredrik's Heroes


Jon:
Äntligen träning med Fredrik igen. Vi har väl egentligen inget problem med att träna för oss själva men ibland är det givande att ha någon som driver på en, kollar tekniken och kanske kommer med några nya övningar. I går blev det kettlebells med fokus på styrka. Först tunga swingar. Anna på 24 och Jon på 32. 10 reps i varje set. Första setet vanliga swingar till ansiktshöjd. Nästa set något högre och sen högre och högre för varje set tills 5e och 6e setet då vi praktiskt taget gjorde crossfit-swingar med armarna raka över huvudet.
Det känndes riktigt skönt att köra lite tyngre swingar än vanligt. Anna så riktigt stark ut med 24an och blev peppad att köra mer med den hemma. Vi har ingen 32a hemma så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Har inte råd att köpa en just nu så jag funderar på att försöka swinga med både 24an och 12an i ett grepp så att säga. Vi får se hur det går.
Sen blev det några Turkish get ups. Anna stark och stabil på 16 och jag på 20. Anna har verkligen kämpat på 16 tidigare men nu såg det nästan för lätt ut. Åtminstone på låga repsantal. Lite samma med 20 för mig. Skulle jag bara göra säg 3/3 TGU under ett pass så passar nog 24an alldeles utmärkt.
Efter det fick vi lära oss en ny övning. Vi kommer dock inte ihåg vad den heter (Fredrik, vad heter den?) och den är ganska svår att beskriva. Den hamnar dock i samma kategori som windmill och TGU. En komplex övning med fokus på bålen och axlarnas små muskler. Vi kombinerade den med i tur och ordning TGU, clean, press, squat, press. Ganska snart insåg vi att det här är den typ av övning som radikalt försvårar schamponering och andra aktiviteter där armarna lyfts över axlarna.
Till slut avslutades hela festen medlite mer cardio. Först swingsgång varvat med snatches och sen jump squats med bulgarian bag och rushlöpning i gummiband.
Sjukt trötta efteråt.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Och tack för senast! Kul att se ert engagemang och läsa om den tuffa träningen. Skulle vara kul att testa att slänga omkring på lite vikter snart!

    /Rickard

    SvaraRadera
  2. Vi är lediga söndag/måndag. Hör av dig så bestämmer vi en tid.
    Jon

    SvaraRadera